Få et skadescheck inden sæsonen starter igen.  2008-12-21

Opstartsperioden efter nytår er en tid præget af mange småskader, om du er løber, dyrker fitness, spinning etc. så har kroppen i de flestes tilfælde haft et par ugers fri fra træning i december måned. Det nye år markerer også træningsændringer for mange mennesker. Nogen starter op fra bunden, mens andre stiller nye og større mål for det kommende år.

Den menneskelige krop har mange fantastiske egenskaber. Heriblandt evnen til at kompensere for manglende bevægelse i kroppen. Denne evne retter konstant op på vores krop så vi hele tiden kan se lige ud med vores øjne, altså kroppen står lige. Denne kompensering gør at vi som behandlere vil kunne finde låste led og overstrakte muskler på alle der kommer til os, men ikke alle har ondt.

På et tidspunkt, så kan kroppen ikke længere kompensere for den belastning vi udsætter den for, og her begynder overbelastningsskader at komme frem. problemet med disse skader er at de tit bliver behandlet kun lokalt. Skaden opstår altid lokalt, men årsagen er stort set altid global, altså den kommer mange steder fra i kroppen.

Det vi gør på Causa er at kigge globalt på problemet, så har du i det sidste stykke tid kunne mærke forskellige regioner af din krop før under eller efter du har dyrket sport, så få kigget din krop igennem, for at se om din krop er under press, og på kanten til at udvikle overbelastningsproblemer.

 

 
tilbage