Start løbesæsonen uden skader  2016-12-27

Mange af de skader som løbere døjer med, bliver udløst af problemer der allerede er tilstede i kroppen før sæsonen starter. Kroppen er unik på mange måder, og et af dens gode egenskaber, er evnen til at kompensere. Hvis vi undersøgte 100 personer, ville vi kunne finde kompenseringer hos alle, men slet ikke alle har ondt, og hvorfor så ikke det?

Langt hen af vejen kan kroppe holde skaderne nede ved at kompensere i led, muskler, bindevæv, ledbånd etc. Kombineret med den styrke og smidighed den enkelte person har, så er der nogen der stort set næsten altid er skadesfri. Andre må kæmpe lidt for det. MEN alt for mange gange oplever vi patienter der har ofret mange penge på nye sko, indlæg, forgæves behandling af deres skade.

Gang på gang kan vi erfare at det er symptomerne der er blevet behandlet. Er der smerter i hælen, så giver vi noget ultralyd på hælen, gør baglåret ondt, så masserer vi baglåret. Ligeledes piller vi ofte indlæg ud af løberes sko, fordi de simpelthen er unødvendige, måske har de hjulpet på et problem, men uden at vide af det skaber de et nyt problem.

når det kommer til løbeskader, så er det en absolut nødvendighed at fodens led, bækkenets led, hofte led og lænden er bevægelige, er der mangel på bevægelse i disse regioner så har du årsagen til bl.a

Løberknæ, springerknæ, achillesproblemer, fiberskader i baglåret, lyskeproblemer, achillesproblemer, svangseneirritationer, hælsporer, knæproblemer, Osgood Schlatter, forfodsplatfod, Hallux Valgus (Knyster), Lændesmerter og mange andre typer af skader.

Gør dig selv en tjeneste bliv kigget igennem inden sæsonstart, specielt hvis du har planer om at genneføre længere distancer i 2017.

Bliv skades fri med Causaklinikken

 

 
tilbage