Har du problemer med fordøjelsen? læs mere her  2012-03-07

Problematikker med fordøjelsen er hyppige, men det er sjældent det som folk kommer til os med, det er ofte somatiske problemer, som ondt i ryggen, smerter imellem skulderbladene, hovedpine, sportsskader etc. MEN meget ofte kan der ligger helt andre problemer bagved, problemer der skyldes spændinger og blokeringer i det viscerale system, dvs, vores fordøjelsessystem plus hjerte og lunger.

Mange patienter oplever at deres smerte kan lindres ved mange forskellige former for behandling. Massage, zoneterapi, akupunktur, kiropraktik, alternativ behandling. Næsten lige så mange patienter oplever at deres smerter kommer tilbage, og hvad er så årsagen til dette?

Ofte forsøger folk at tænke sig til årsagen, de har en svag ryg, eller de sidder for meget ned, de laver for lidt fysisk aktivitet, de bruger musen forkert. Alle disse grunde har en finger med i spillet, men det er ofte ikke den vigtigste årsag. I mange tilfælde kan svaret findes i det viscerale system.

Problemerne i det viscerale system, opstår når de forskellige organer i vores krop ikke kan bevæge sig ordentligt, når blodcirkulationen til vores fordøjelsessystem er påvirket, når vi spiser for mange dårlige madvarer eller har fødevareintollerancer og hvis vi mangler vigtige vitaminer og mineraler. Dette er ikke noget farligt, og det er ikke organerne der fejler noget, men deres funktion er påvirket. Resultatet er at især ryggen og bækkenet begynder at kompensere på mange forskellige måder. Dette går godt langt hen af vejen, men på et tidspunkt, så kan kroppen ikke kompensere længere, og så går det galt.

Dette kan du f.eks. mærke som en pludselig tennisalbue, rygsmerter, hovedpine, migræner, skuldersmerter, og mange andre lidelser. Her begynder de fleste at tænke, hvad har jeg gjort forkert? Men ofte har du ikke gjort noget forkert, dit problem ville komme lige meget hvad, og årsagen ligger i kompenseringer fra det viscerale system. Dette er der ikke mange der ved, men det uhyre vigtigt, for det er ofte nøglen til at blive smertefri og forblive smertefri.

Disse kompenseringer kan en osteopat hjælpe dig af med, så du kan forblive symptomfri.

Nu tænker du sikkert at jeg har ikke nogen problemer med min fordøjelse, og du kan sagtens have ondt i ryggen, uden at du nødvendigvis døjer med maveproblemer, men kompenseringerne i det viscerale system og i rygsøjlen er stadig til stede.

Visceral behandling har ikke noget med behandling af selve organerne at gøre, men vi retter op på organets bevægelse, løsner vævet omkring organerne, og sørger for at blodcirkulationen til området er optimal. Omkring al behandling en osteopat laver, så er vi meget opmærksomme på hvilke ting vi må behandle, og hvilke ting vi ikke må behandle. Vi går ofte i dialog med patientens læge, for at sikre en optimal behandling.

Er du interesseret i at høre mere, eller vil bestille en tid til undersøgelse og behandling, så ring skriv på mail eller ring på telefonen.

 
tilbage